Конституционният съвет на Франция отново отхвърли искането на леви парламентаристи за провеждане

...
Конституционният съвет на Франция отново отхвърли искането на леви парламентаристи за провеждане
Коментари Харесай

Съд спря референдума във Франция за пенсионната система

Конституционният съвет на Франция отново отхвърли искането на леви парламентаристи за осъществяване на референдум по взаимната самодейност на депутати и гласоподаватели по отношение на пенсионната промяна, утвърдена от органа на 14 април, оповестяват френските медии.

Членовете на съвета решиха, че предлагането на левите и самостоятелните парламентаристи, целящо " възбрана на законовата пенсионна възраст за лицата над 62 години ", не подхожда на процедурата, наречена " референдум по взаимна самодейност на депутати и гласоподаватели ".

Деветнадесет дни откакто отхвърли първото искане за провеждане на референдум за пенсионна промяна, Конституционният съвет отхвърли второ, съвсем идентично, съгласно известия в медиите, с предходното, като се изключи няколко думи.

Провеждането на подобен референдум обаче е доста мъчно. За него е нужна поддръжката на 10% от гласоподавателите, което значи, че би трябвало да се съберат към 4,8 млн. подписа, с цел да бъде утвърден.

Докато чакаха това решение на Конституционния съвет, доста политици и синдикални водачи не скриха скептицизма си във връзка с упованията за позитивна присъда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР